Workshops Intuïtief beeldhouwen.

Klik hier voor meer info!

EFT

EFT (Emotional Freedom Techniques) is een interventietechniek die is gebaseerd op de aanname dat negatieve emoties worden veroorzaakt door een storing in het energieveld van het lichaam. Door zachtjes met je vingers op bepaalde punten te kloppen en tegelijkertijd je aandacht te richten op die emoties kun je je energieveld stabiliseren.

EFT wordt toegepast om trauma’s, fobieën, lichamelijk klachten en verslavingen te behandelen. Het doel van de techniek is desensitisatie, de emotionele lading van herinneringen en lichamelijke pijnen wordt geneutraliseerd. Voor het toepassen van Emotional Freedom Techniques worden de volgende stappen gezet:

  • Voormeting. Met behulp van een meettechniek (SUD-score van 0 t/m. 10) wordt de intensiteit van de emotie gemeten.
  • De onbewuste weerstand tegen genezing en het onbewust vasthouden van de problematiek wordt doorbroken, door het uitspreken van de affirmatietekst "Ik accepteer mezelf helemaal ondanks [het probleem]" terwijl gewreven wordt op een  neurolymfatisch-reflexpunt.
  • Een serie acupressuurpunten wordt behandeld (beklopt) onder het uitspreken van herinnerwoorden, zoals: "mijn hoofdpijn", "mijn angst", "mijn verdriet", etc.
  • Nameting.

Bij EFT wordt elk probleem aangepakt door het te scheiden in specifieke herinneringen en deze weer onder te verdelen in aspecten. Aspecten zijn alle delen of details van een probleem. Dit kunnen symptomen zijn, lichamelijke sensaties, alle zintuigelijke waarnemingen, emoties en gevoelens, triggers, maar ook oordelen. Alle aspecten moeten apart worden behandeld, en systematiek is zeer belangrijk.

Als de therapie effectief is zal de persoon zich ontspannen, wat gepaard kan gaan met lichamelijke sensaties als gapen. De negatieve emoties en lichamelijke pijn worden losgelaten. De basistechniek word herhaald tot de SUDmeting een 0 is.

 
In Goed Gevoel stond er een uitgebreid artikel over EFT. Je kan het hier bekijken.
Ook aan afslanken m.b.v. EFT besteedde Goed Gevoel aandacht. Hier het artikel.
 
Meer (Engelstalige) info vind je op www.emofree.com, de site van Gary Craig, de ontdekker van EFT.
 
 
Patrick heeft meer dan 10 jaar ervaring met EFT en andere meridiaantherapieën en volgde diverse opleidingen en workshops.
 
Tags: hasselt, limburg, patrick bex, afslanken eftbyworkshop